Lyhyt esiintymistaidon workshop

Tässä valmennuksessa ei ole niinkään kyse esiintymisestä vaan asian esittämisestä, ei runonlausunnasta vaan asiantuntemuksen ja asian perille viemisestä! Näyttelijä Outi Mäenpään sanat kuitenkin toimivat myös tässä: ”esiintyjällä pitää olla pieni ego, mutta suuri itsetunto – eikä suuri ego ja pieni itsetunto”.

Saako jo pelkkä ajatus yleisöstä sinut jännittämään? Mitä ylipäätään ovat maneerit ja miten niistä voisi päästä eroon? Miten käsittelisit hankalat kysymykset, vastaväitteet tai kommentit – positiiviset ja negatiiviset? Pelkkä perusasioiden hallitseminen rauhoittaa ja vie pois jännitystä.

Tämä erilainen workshop auttaa esiintyjää olemaan mukavasti siinä, yleisön edessä, sekä välttämään tavanomaisimmat sudenkuopat ja saamaan yleisön huomion. Se auttaa esiintyjää kehittymään niitä esiintymistilanteita varten, missä hänen on myytävä jokin asia tai tieto eteenpäin ja jossa hän mahdollisesti joutuu kohtaamaan myös suoranaista vastustusta. Hän saa vaikuttamisen perustyökaluja ja pääsee viilaamaan esiintymistaitojaan käytännön tasolla ja useiden toistojen avulla.

Kurssilla käytetään pienemmissä 3-4 hengen ryhmissä videointia oivaltamisen apuvälineenä. Mikäli osallistujia on enimmäismäärä eli 10, tehdään kaikki harjoitukset ilman videota. Esiintymiskertojen runsas lukumäärä ja toistojen määrä on oivaltamis- ja oppimisprosessissa yksi tärkeimpiä elementtejä.

Hinta: Tarjouksen mukaan.

Kesto: Yksi päivä

Esiintymistaidon workshopin ohjelma

Aloitus ja tutustuminen

Tehtävä 1

Pinttyneet ideat ja uusien asioiden omaksuminen

Ymmärtäminen ja miten tulla ymmärretyksi.

Miten puhua niin että ihmiset eivät nukahda:

Harjoitus 1 — esittäytyminen

Esiintymistilanteen toimintajakso aloituksesta lopetukseen

Harjoitus 2 — samassa tilassa oleminen 1

Harjoitus 3 — samassa tilassa oleminen 2

Äänenkäytöstä

Harjoitus 4 — samassa tilassa (valmis esitys)

Vastaväitteiden ja hankalien kysymysten käsittely

Harjoitus 5

Harjoitukset pareittain (vahvistus)

Päätösharjoitus 6: Oma esitys powerpointin tai fläppitaulunkanssa

Keskustelu ja loppuyhteenveto.

Kerro tilanteestasi ja tarpeestasi, kysy kursseistamme! Soita 09-603533.